Forum MERCEDES C KLASA - W204

Forum Mercedesa klasy C (2007- 2014)


Teraz jest 21 lip 2018, o 14:12

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 lip 2018, o 14:32 
Offline

Dołączył(a): 23 mar 2018, o 18:01
Posty: 9
Lokalizacja: Poznań
Witam,
Mam w204 po lifcie CGI 184 KM , przebieg 85 tys. Podczas przyspieszania na wyższych biegach (4,5) kiedy mocniej przycisnę pedał gazu silnika zaczyna szarpać, tak jakby dusił się , obroty są ok, bo na displayu pokazuje że mogę wrzucić wyższy bieg. Jakieś 3-4 miesące robiłem serwis, wymieniłem też świece ( oryginał). Wcześniej raz po raz miałem takie objawy...
Któryś z szanownych Kolegów ma jakiś pomysł co może być przyczyną takich objawów?
Nie zapaliła się żadna kontrolka...
Dziękuję, Sławek

_________________
w204 C200 CGI 2012r
WDD2040481A714020


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 11 lip 2018, o 15:14 
Offline
Administrator

Dołączył(a): 4 paź 2015, o 12:40
Posty: 2114
Lokalizacja: Galway
Pochwały: 38
SD było podłaczone czy nie? Bez tego można by strzelać typu, przepływomierz, cewki może - może któraś ma problem z kostka. Jest to typowe duszenie się silnika czy możę raczej poszarpywanie?

_________________
W204 C200 CDI BE Sport Edition 125 OM651 2011(Lift Model) //Vin: WDD2040012A607752
W215 CL600 M275 V12 Bi-Turbo 2002(Lift Model) //Vin: WDB2153762A031727
EX:
W204 C180 Kompressor Avantgarde AMG 2008
W203 C180 Classic 2002


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 12 lip 2018, o 11:50 
Offline

Dołączył(a): 23 mar 2018, o 18:01
Posty: 9
Lokalizacja: Poznań
Bez SD, raczej poszarpywanie , a nie duszenie się. Jak tylko pojawia mi się taki objaw, to zdejmiję nogę z gazu i jedzie już ok.

_________________
w204 C200 CGI 2012r
WDD2040481A714020


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 12 lip 2018, o 22:49 
Offline

Dołączył(a): 23 mar 2018, o 18:01
Posty: 9
Lokalizacja: Poznań
Ale SD miałem przy ostatnim serwisie i nie miałem żadnej informacji o błędach , więc nie wiem czy podłączenie teraz do SD coś by dało...

_________________
w204 C200 CGI 2012r
WDD2040481A714020


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 15 lip 2018, o 10:04 
Offline
Administrator

Dołączył(a): 4 paź 2015, o 12:40
Posty: 2114
Lokalizacja: Galway
Pochwały: 38
Może warto sprawdzić poduszki silnika, skrzyni biegów. Zacznij od najprostrzych rzeczy.

_________________
W204 C200 CDI BE Sport Edition 125 OM651 2011(Lift Model) //Vin: WDD2040012A607752
W215 CL600 M275 V12 Bi-Turbo 2002(Lift Model) //Vin: WDB2153762A031727
EX:
W204 C180 Kompressor Avantgarde AMG 2008
W203 C180 Classic 2002


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 17 lip 2018, o 18:19 
Offline

Dołączył(a): 23 mar 2018, o 18:01
Posty: 9
Lokalizacja: Poznań
Ok, dzięki,
Po powrocie z wakacji ruszę temat i dam znać co mój mechanik wynalazł

_________________
w204 C200 CGI 2012r
WDD2040481A714020


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 18 lip 2018, o 17:24 
Offline
Moderator

Dołączył(a): 12 sty 2016, o 19:23
Posty: 566
Lokalizacja: Perzów
Pochwały: 12
Ja proponuje podpiąć pod SD i nie szukanie błędów, bo może ich nie być. Tylko włączenie wartości rzeczywistych i jazda. Jest kilka prób które należy przeprowadzić. Pozwoli to określić co może być nie tak, albo wyeliminować elementy dobre.

_________________
WDB2021211A313360 http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=6667&start=0
Obrazek
Na lato: WDB2084441T098123


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 19 lip 2018, o 16:24 
Offline

Dołączył(a): 21 paź 2015, o 21:14
Posty: 1663
Lokalizacja: Wrocław CiTy
Pochwały: 17
Mam to samo. Po podlaczeniu SD nic nie widac. Raz nawet wyskoczyl check engine i auto w ogole moc stracilo, a na swiatlach telepalo budą jak Tupolewem. Zgasilem silnik, odpalilem i wrocilo do normy. Ale problem jest. Jestem na etapie diagnozy, zeby wprowadzic auto w blad i podpiac SD.

_________________
Bóg stworzył Ziemię, Niemcy - Mercedesa...

Mercedes W203 FL 220CDI 2005 - EX
Mercedes W204 FL 250CGI 2011 /////AMG - obecnie


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 19 lip 2018, o 19:19 
Offline
Administrator

Dołączył(a): 4 paź 2015, o 12:40
Posty: 2114
Lokalizacja: Galway
Pochwały: 38
Tak się zastanawiam, jeżeli zaczyna telepać budą tzn, że są jakieś missfire. Może być zbyt bogato lub zbyt ubogo. Viper zerknąłeś na przepływke? Slawekm sprawdziłeś ustawienie rozrządu?

_________________
W204 C200 CDI BE Sport Edition 125 OM651 2011(Lift Model) //Vin: WDD2040012A607752
W215 CL600 M275 V12 Bi-Turbo 2002(Lift Model) //Vin: WDB2153762A031727
EX:
W204 C180 Kompressor Avantgarde AMG 2008
W203 C180 Classic 2002


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 19 lip 2018, o 23:01 
Offline

Dołączył(a): 21 paź 2015, o 21:14
Posty: 1663
Lokalizacja: Wrocław CiTy
Pochwały: 17
No przeplywka jest wlasnie na celowniku. Jest szansa, ze sie zabrudził. Silnik chodzi rowno, obroty nie falują. Mocy prawie nie ma:P ale to tylko jak wywali check engine, bo tak to auto normalnie przyspiesza.

_________________
Bóg stworzył Ziemię, Niemcy - Mercedesa...

Mercedes W203 FL 220CDI 2005 - EX
Mercedes W204 FL 250CGI 2011 /////AMG - obecnie


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


części mercedes

Sklep z częściami do Mercedesa - MotoCentrum.pl



Powered by phpBB3® Forum Software © phpBB Group serwis komputerowy